🎄 Let op: van 23 dec t/m 4 jan zijn wij gesloten.
Je kunt gewoon bestellen, maar pakketjes worden pas weer vanaf 5 januari 2026 verstuurd. Bestel je toch, dan krijg je van ons als dankjewel een gratis pakje crackers (min. bestelwaarde €35,-) kado!
3 Dips voor bij de Borrel

Een mooie toevoeging voor je volgende borrelplank: drie huisgemaakte dips voor de crackers.
Een volle guacamole, smaakvolle hummus, en pittige roomkaas.
Breek de crackers in stukjes en serveer bij de dips.
30
minutesIngrediënten
- Guacamole
3 rijpe avocado’s
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 tomaten
Halve limoen
Zout en peper
- Hummus
500 gram kikkererwten
3 teentjes knoflook
3 eetlepels tahini
sap van een halve citroen
1,5 dl water
0,5 dl olijfolie
Snuifje zout
- Chilli Roomkaas
200 gram roomkaas
1-2 verse rode chilipepers, fijngehakt (verwijder de zaadjes voor minder pittigheid)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper (pas aan naar smaak)
1/2 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
Sap van 1/2 limoen
Zout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Guacamole
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe het avocado vruchtvlees in een grote kom.
- Prak de avocado’s met een vork of een aardappelstamper tot je de gewenste textuur hebt bereikt.
- Voeg de fijngesnipperde sjalotjes, blokjes tomaat, fijngehakte knoflook toe aan de kom met de avocado.
- Voeg de limoensap toe. Meng alles goed door elkaar.
- Breng de guacamole op smaak met zout en peper. Proef en voeg indien nodig extra limoensap, zout of peper toe.
- Tip: Voor een nog frissere smaak, kun je ook wat extra verse koriander en een scheutje olijfolie toevoegen. Als je de guacamole niet meteen serveert, dek het dan af met plasticfolie direct op het oppervlak van de guacamole om verkleuring te voorkomen.
- Hummus
- Doe de tahini en knoflook in een keukenmachine en maal ongeveer 30 seconden.
- Voeg vervolgens de helft van de kikkererwten, een beetje water en 1 eetlepel citroensap toe en maal tot een gladde massa.
- Voeg de rest van de kikkererwten toe en maal nog even door.
- Breng op smaak met meer citroensap en water, indien nodig, en maal tot het een zachte en luchtige consistentie heeft.
- Chilli Roomkaas
- Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is, zodat deze makkelijker te mengen is. Hak de chilipepers, knoflook, bieslook en koriander fijn.
- Doe de roomkaas in een grote kom en voeg de fijngehakte chilipepers en knoflook toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg het paprikapoeder, cayennepeper, komijnpoeder, limoensap, verse bieslook en koriander toe aan het roomkaasmengsel. Roer goed door zodat alle smaken gelijkmatig verdeeld zijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden eventueel aan naar wens.
- Serveer de pittige roomkaas direct met crackers.
Eet smakelijk!




