🎄 Let op: van 25 dec t/m 4 jan zijn wij gesloten. Bestellingen t/m 22 dec worden nog verzonden.
Bedankt voor je begrip!
Makreel rilette met appel, lente-ui en kappertjes
Een recept gemaakt door FoodCoop Odin, speciaal voor onze rode biet cracker. Wij zijn fan!
Rilette is een spread gemaakt van vlees of vis, waarbij vet (in dit recept boter) wordt toegevoegd. Probeer deze heerlijke makreel rilette als beleg op onze crackers.
Makreel rilette met appel, lente-ui en kappertjes
Gerecht: LunchMoeilijkheid: Medium4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngrediënten
150 g schoongemaakte gerookte makreel
2 stengels bosui
100 ml crème fraîche
2 tl mierikswortelsaus
sap en rasp van 1 citroen
50 g zachte boter
2 el kappertjes
200 ml frituur- of zonnebloemolie
8 bietencrackers
snufje cayennepeper of paprikapoeder
- Benodigdheden
keukenpapier of theedoek
Hoe maak je het?
- Haal de vis met 2 vorken uit elkaar
- Snij de bosui in heel fijne ringetjes
- Meng de makreel met de bosui, crème fraîche, mierikswortelsaus, citroenrasp en -sap en boter. Schep in een schaaltje en laat in de koelkast even opstijven
- Droog de kappertjes met wat keukenpapier of een theedoek
- Verhit de olie op hoog vuur tot er wat rook afkomt
- Frituur de kappertjes. Als ze ‘poppen’ en eruitzien als een bloemetje, zijn ze klaar
- Schep op elke cracker wat rilette en versier met de kappertjes en een snufje cayennepeper of paprikapoeder




