🎄 Let op: van 23 dec t/m 4 jan zijn wij gesloten.
Je kunt gewoon bestellen, maar pakketjes worden pas weer vanaf 5 januari 2026 verstuurd. Bestel je toch, dan krijg je van ons als dankjewel een gratis pakje crackers (min. bestelwaarde €35,-) kado!
Wakame: Het Groene Goud – Ontdek de Kracht van Zeewier

Zeewier is de verzamelnaam van groepen niet-verwante algen, fotosynthetische organismen, die in water leven. Er zijn duizenden verschillende zeewier waarvan er 160 soorten worden gebruikt als consumptie. Één van deze zeegroenten is Wakame, dat van oorsprong uit Japan en Korea komt. Met zijn zachte textuur en milde zilte smaak voegt Wakame een subtiele umami smaak toe aan een verscheidenheid aan gerechten, van soepen en salades tot sushi en stoofschotels.
Naast dat het een lekkere smaak heeft, wordt het ook erkent als een waardevolle bron van voeding en duurzame energie voor de mensheid. Wat maakt Wakame zo bijzonder?
Rijk aan voedingsstoffen
Wakame zit boordevol essentiële voedingsstoffen, waaronder vitaminen (A, C, E en K), mineralen (calcium, magnesium, jodium en ijzer) en antioxidanten. Bovendien is Wakame een uitstekende bron van voedingsvezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en verzadiging.
Gezondheidsvoordelen
Wakame heeft een hoge calciumwaarde. Dit is essentieel voor het behoud van sterke tanden en botten, en draagt bij aan het voorkomen van botontkalking. Bovendien ondersteunt het een gezonde functie van zenuwen en spieren.
Lage Milieu-impact
Wakame heeft geen zoet water, landbouwgrond of meststoffen nodig om te groeien en draagt zelfs bij aan het verbeteren van de waterkwaliteit door overtollige voedingsstoffen op te nemen. Door Wakame te omarmen als een voedselbron kunnen we bijdragen aan een meer duurzaam voedselsysteem.
Genoeg redenen om hier een cracker van te maken dus!
Onze bakker Tonny is opzoek gegaan naar een lokale Wakame voor onze zeewiercracker.
Tegenwoordig hoeven we namelijk niet naar het verre oosten te reizen voor zeewier, maar wordt het nu ook in Europa en zelfs in Nederland verbouwd voor consumptie. Tonny vond een biologische zeewierfarm in de Oosterschelde, de Dutch Seaweed Group.
In deze heldere wateren wordt Wakame met zorg en aandacht geteeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van zelfgekweekte sporen om de natuurlijke omgeving te respecteren.
Ben je benieuwd naar Kari’s Wakame cracker?
Voedingswaarde per 100 g.
- Energie 444 kcal/1828 kJ
- Eiwit 15,4 g
- Vezels 10,1 g
- Koolhydraten 41,7 g waarvan suikers 1,2 g
- Vetten 21,3 g waarvan verzadigde 2,5 g
- Zout 1 g
Bronnen:
- Zeewierwijzer.nl
- Wereldvanzeewier.nl
- dutchseaweedgroup.com/nl
- Academic articles:
https://academic.oup.com/nutritionreviews/article/72/3/205/1853561
https://www.thespruceeats.com/what-is-wakame-seaweed-3376826



